Logic will take you from A to Z, but imagination will take you everywhere!

joi, 25 februarie 2010

That was then, this is now!


Tineretul actual, sau, ca sa vorbesc mai multe limbi, "tineretul din ziua de azi", au (avem) toti doua mari probleme; nu le poti avea pe amandoua, vorba aia, nu te lacomi!

I. Sindromul "traitului in trecut"
Ne consideram mai degraba stilul anilor... ok, de la '40 incepand, pana prin vremea lui Superunknown a lui Soundgarden. Cu tendinte, nu sinucigase, dar de desfintare a tot ceea ce numim comercialismul sec.21. Asa ca practicam lamentarea despre cum noi nu avem Woodstock, despre cum avem piese de teatru din ce in ce mai "prea moderne", despre cat e de incredibil tot tam-tamul ce se face pe seama lui Avatar.

II. Sindromul "cocalar"
Nu ma pronunt decat cu un exemplu de, vorba aia, un Gigel autentic, cu ochetzi ce aduc a un American gigolo esuat, cu tricouri mulate, parca mereu ude, par frezat si o permanenta nevoie patologica de a "share-ui" cu lumea, interesata, neinteresata, gusturile muzicale; aici refuz sa mai dau nume, ca sunt suficiente pe tarabele din aurora.

Si ca leac... eu ma bucur totusi ca apuc sa merg la Garana jazz festival, ca am bilete la AC/DC, ca mai prind un film fain la televizor, ca exista locuri ca scartz.
Asa ca primul sindrom mai are leac; dar al doilea??
So God... give us back Kurt Cobain and we will send to you Lady Gaga!!

PS: scrierea asta e (in special) pentru Lidia, care nu inceteaza sa imi faca zilele din amuzante in foarte amuzante, cu sarcasmul, teoriile despre acei cocalari, despre kafka, si depresii.
PS 2: ei ii apartine si concluzia cu Give us back...(...)

Un comentariu:

  1. Tool, Porcupine Tree, Pineapple Thief, Phideaux, Nightingale, Spock's Beard, Muse, Ayreon

    multe trupe bune noi, relativ tinere, cu activitate discografica intensa. am incercat sa evit batranii care inca mai scot albume (gen Rush sau Marillion). ok, si astia au inceput (unii din ei) prin anii 90, dar deabia de vro 10 ani ce au ajuns sa fie cunoscuti, thus anii 2000. doar ca e mai simplu sa te opresti la cei consacrati, chiar de nu sunt cu absolut nimic superiori celor din spate.

    RăspundețiȘtergere