Logic will take you from A to Z, but imagination will take you everywhere!

sâmbătă, 6 februarie 2010

Avatar today, status tomorrow?


Pentru ca "drumu'i greu, omatu'i mare" abia mi-am creeat calea printre nameti, spre mall. Dar pentru ca intreaga populatie exclama de cateva luni ca "avatar trebuie, trebuie vazut!", am ajuns, am luat biletele, popcornul, si am pornit in marea aventura 3D, a lui James Cameron si James Horner.
Trebuie cred sa adaog de la inceput ca nu sunt un fan SF, dar apreciez clasicele gen Star Wars.
Si in Avatar e o poveste; si ca sa citez o buna prietena "poate ca tema e intoarcerea la origini"; da, anumite origini, dar nu originile omului simplu, in care totul era alb negru, si nevasta era nevasta, si prezervativul inca nu era nici macar imaginat de mintea umana, ci un fel de fereastra inspre spiritualitatea din jurul nostru, care intr'adevar e peste tot! In natura, in animale, in legatura invizibila dintre sufletele oamenilor.
Totusi, pentru ca abtinerea de la critica pare in opinia mea abtinerea de la o parere, cred ca subiectul, actiunea, sunt supraevaluate; salvarea lumii, povestea de dragoste, discursul pre-batalie... etc.
Singurul lucru de necriticat e din nou, muzica lui James Horner!!!
Si totusi, cand popcornul s-a terminat, si am iesit din sala m-am trezit fata in fata cu afisul de la Inglorious Bastards; clar, oscarul va merge la clasic, la ironie si desigur la Tarantino!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu